“Der skal bare ske noget!!”

Har du også hørt dig selv sige den sætning efter du har kigget dig i spejlet og set at vinterens grå, tørre og triste hud stadig har overtaget i spejlbilledet? Det er tid til en forårsrengøring af din hud!

Foråret er endelig begyndt at vise sig, men vi higer stadig efter sol og D-vitaminer. Kan vi gøre noget selv for at få lidt forår frem i ansigtet??

Svaret er et stort og larmende JA!! og nøgleordet til dette er peeling, peeling og peeling – og evt. en smule A-vitamin 🙂 I gennem en lang vinter forsømmer vi tit at scrubbe huden grundigt fordi vi synes vi mere har brug for en masse fugt og smørelse. Det er absolut heller ikke forkert, men hvis “kanalerne” er lukket, så trænger intet ned.

DERFOR trænger hele kroppen fra tæerne og helt op til hårgrænsen at blive scrubbet rigtig godt og effektivt.

Det er rigtig godt og sundt at få fjernet alle de døde hudceller der hober sig op. Når de fjernes bliver huden mere ensartet og jævn, mindre tør og dine produkter får nyt liv fordi de trænger meget bedre og hurtigere ned i huden. Derudover sætter du også rigtig godt godt i blodcirkulationen når du scrubber, der giver masser af glød, men en øget blodcirkulation øger også optagelsen af de gode næringstoffer huden har brug for, så + på alle skønhedskontoer.

Kan man så bruge den samme scrub både til krop og ansigt? Jeg vil klart anbefale en scrub med blide korn som denne fra IDUN Minerals til ansigtet, eller alternativt et peelingprodukt der peeler uden korn. Den mest populære hos os lige nu er klart Ecookings Peel Mask. Den sørger for at den tyndere og mere sarte hud i ansigtet ikke bliver behandlet for hårdt. Til kroppen vil jeg anbefale en med lidt mere grovekorn eller salt.

Efterbehandling:
Når huden er ny peelet/scrubbet er den klar til at tage imod bla. fugt. Og fugt spiller på denne tid af året og efter vinteren en kæmpe stor rolle. Måske har du givet huden fugt, men den har måske ikke har de samme gode muligheder for at optage som den har nu. Så brug evt produkter med hyaluronsyre (findes naturligt i hudens bindevæv)som er ren fugt eller brug en fugtmaske, de kommer både som crememasker, dem foretrækker jeg om efterår eller vinter, eller som gelemaske, som klart er bedst når det er varmt, fordi de også virker kølende.

Har du en tendens til tilstoppede porer eller urenheder i det hele taget, kan det være en rigtig god ide at komme en dybderensende maske på efter en grundig peeling. Man kan nå rigtig langt med en nærende og dybderensende tangmaske, da den er rig på mineraler, vitaminer, aminosyrer og specielt god til den lidt mere modne hud, fordi den også medvirker til en hurtigere cellefornyelse = mere glat, stram og lækker hud med glød 🙂

 

Til sidst vil jeg gerne lige minde om at læberne altså også har rigtig godt af at blive peelet (vi glemmer dem alt for tit) Vi smører gerne en masse læbepomade og læbebalsam på, men hvis vi ikke har fået fjernet de døde hudceller først, trænger INTET altså ned. Jeg bliver nødt til at vise Jer denne smukke lille økologiske læbescrub med bla. rørsukker og sheabutter og hybenolie. Når man skrubber læberne øger man helt automatisk blodgennemstrømningen i læberne og de vil dermed syne lidt større – what’s not to like 🙂

                                                                                    

Rigtig god fornøjelse med forårsrengøringen 🙂

Karina