Jeg får mange spørgsmål omkring solcremer for tiden, og heldigvis for det, for det er SÅ vigtigt at dels bruge solcreme, men også forstå hvorfor det er vigtigt.

Hvad betyder UVA og UVB, hvor høj faktor skal jeg bruge og kan jeg bruge solcremen fra sidste år?? Alt det får du svar på her..

De fleste solcremer indeholder både UVA og UVB filtre. 

Meget kort fortalt. Så er det UVA strålerne der ælder os. De trænger ind i underhuden og ødelægger vores collagene og elastene fibre, som giver os rynker men også bla. hudkræft. Disse stråler er fremme hele året rundt, man bliver hurtig brun af disse stråler, men det forsvinder også hurtigt igen. Det er vigtigt at vide at UVA stråler går igennem vinduer og bilruder også selvom der er film på.

UVB stråler er korte og er samtidig de stråler, der især giver forbrænding eller solskoldninger, og på sigt kan udvikle sig til solskader, pigmentpletter og modermærkekræft. Oftest er det UVB stråler der giver soleksem, men samtidig også dem der giver os de vigtige D-vitaminer.

Så når man er blevet det klogere, så er valget jo ret simpel! invester i solcremer med BÅDE UVA og UVB specielt i sommerhalvåret.

Hvad betyder SPF så???

SPF fortæller dig hvor megen ekstra tid du kan opholde dig i solen uden at blive forbrændt. Så hvis du fx. kan være 10 min. i solen uden at blive rød og forbrændt, så vil en SPF 15 give dig beskyttelse i 15 x 10 min. Der skal selvfølgelig tages forbehold for hvor meget man sveder, og om du er i vand etc. Så i realiteten skal du huske at smøre på nogle gange i løbet af den tid du er ude i solen for at være sikker på optimal beskyttelse.

Hvor længe holder min solcreme, kan jeg bruge den fra sidste år??

De fleste solcremer kan holde sig i 12 mdr. efter åbning. Der er størst risiko for at din solcreme bliver dårlig hvis den bliver opbevaret for længe i høj varme, eller i direkte sollys.

Din solcreme kan være dårlig hvis:
1: farven har ændret sig markant
2: duften har ændret sig til en lugt
3: konsistensen har ændret sig

Så hvis solcremen fra sidste år ikke er åbnet, har stået i alm. stue temperatur og ikke i direkte sollys, kan den sagtens bruges i år.

Hvis man er kommet til at glemme solcremen eller faktoren ikke har været høj nok, så ER det en RIGTIG god ide at komme en aftersun på. Dels fordi den med de mange antioxidanter beroliger og heler huden, men også fordi den faktisk kan være med til at forlænge den tid den brune farve i huden er der.

Derudover kan det være en rigtig god ide at bruge en aftersun UNDER din solcreme!!! Lyder det skørt??

En aftersun fungerer som et sikkerhedsnet for huden da det at have ekstra antioxidanter og fugt på huden, er med til at beskytte huden ekstra, og så er en aftersun som regel både lind, hurtigt absorberet og kølende på én gang (i modsætning til almindelig bodylotion). Jeg er ret vild med denne Aftersun fra Raunsborg da den indeholder aktiver fra havtorn som tilfører C-vitamin og sammen med rapsolien virker den både lindrende og beskyttende.

 

Så på med aftersun, solcreme og aftersun igen!!! 🙂 Rigtig god sommer til Jer alle.

Skønne sol-hilsner Karina

Solcremer fra Ecooking finder du her: https://skinandtonic.dk/ecooking

Solcremer fra Raunsborg finder du her:https://skinandtonic.dk/raunsborg