Er du og din hud klar til efterår, blæst og kulde?🍂

Hudplejerutinerne skal helst passe til de skiftende årstider. Specielt når vi går mod køligere temperaturer påvirkes hudens barriefunktion, altså den funktion der sørger for at vores hud ikke bliver sart, sensitiv, tør og rød. Det er her olier kan gøre underværker.

Jeg har det selv haft det meget svært med olier på huden og i lang tid undgik jeg dem, indtil jeg fandt nogle som på ingen måde fedtede min hud og heller ikke virkede tilstoppende. Og sikke en forandring!

For at bruge olier er der lige få ting du skal vide, så du ikke bliver fortvivlet.

  1. Fede og tunge olier som fx. kokos og avocado er bedst til natten da de er længe at blive observeret og kan let fedte. De er perfekte til den meget tørre hud. Citron olie kan gøre din hud følsom overfor lys, så den er også bedst til natten.
  2. Tea tree olie er god til uren hud, da den har en antibakteriel virkning og hybenkerneolie laver mirakler på sår og solbrændt hud. Har du en fedtet hud og er bange for at skinne kan jeg anbefale baobab olier der trænger meget hurtigt ned og er fyldt med antioxidanter.
  3. Er du helt ny på olier til ansigtet, kan jeg klart anbefale dig en multiolie som denne. Den er økologisk og let at bruge og kan anvendes til rigtig mange ting. (ps. fåes fra 10 – 500 ml.)
  4. Husk ALTID at rense godt i bund både morgen og aften hvis du dagligt bruger en olie i ansigtet. Olier kan være svære af få renset af, og bliver de siddende på toppen af huden, risikerer du over tid at udtørre din hud, da de plejende ingredienser ikke får mulighed for at trænge ned og virke.

Fordelene ved at bruge olier i ansigtet og på kroppen er mange. Udover den smørende effekt og den medfølgende glød, virker olierne også som en slags beskytter eller “overfrakke” når vi går den koldere tid i møde. Hvis du har en tendens til yderliggende kar eller sarte kinder, er det en rigtig god ide at bruge en olie i efterår- og vintermånederne, da den vil beskytte mod kulde og risikoen for karsprængninger mindskes kraftigt. Olier kan reparerer din huds barriere, stimulere kollagenproduktionen, pleje og fugte i dybden.

Om dagen bruges olierne under dagcremen, om natten kan olierne godt stå alene hvis de er meget nærende, ellers også under natcremen. HUSK ikke at bruge ret meget.

Så der ER faktisk slet ikke så meget at tale om, det er bare igang med de olier😜

Skønne efteårs-hilsner fra Karina